VİOP’ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı

Marmara Denizi’ni Kurtarmak İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor

Şubat vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışına göre yaklaşık yüzde 0,6 azalışla 11.479,00 seviyesinden işlem gördü.

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı şubat vadeli kontrat, haftaya yaklaşık yüzde 0,6 düşüşle 11.479,00 puandan başladı.

Geçen Cuma günü, şubat vadeli endeks kontratı satış ağırlıklı bir seyir izledi ve normal seansı yüzde 0,2 azalışla 11.542,00 puandan tamamladı. Akşam seansında düşüşünü sürdürerek 11.534,00 puana geriledi.

Global piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın Grönland ve Kolombiya hakkındaki açıklamalarının etkisiyle karışık bir seyir öne çıkarken, bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz kararları bekleniyor.

Analistler, bugün reel kesim güven endeksi, kapasite kullanım oranı, Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksi ve ABD’de inşaat izinleri gibi verilerin takip edileceğini belirtiyor. Teknik olarak endeks kontratında 11.450 ve 11.400 puanın destek, 11.550 ve 11.600 seviyelerinin direnç konumunda olduğu ifade ediliyor. (AA)


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

TL’nin getirisi arttı: 1 milyon TL, 500 bin, TL 250 bin TL ne kadar kazandırır?

Yatırımcılar ya da birikimi olanlar paralarını ne şekilde değerlendireceklerini araştırıyorlar. Türk Lirası’nda, “Yatırım için en doğru araç hangisi?” diye düşünenlerin dikkatini çekecek bir değerlenme yaşandı.

Ozan Bingöl yazdı: Çiftçiyi zirai don değil, devlet vurdu: 1,2 trilyon liralık alacak!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2006-2024 dönemi için tarım kesimi devletten 1,2 trilyon lira alacaklı olduğunu yazdı. Bingöl, “2024 yılında bütçeden faiz için yapılan ödeme toplamı; 1 trilyon 270 milyar lira iken aynı bütçeden yapılan tarımsal destek ödemelerinin toplamı sadece 91,5 milyar liradır.” değerlendirmesini yaptı.

111 yıl sonra Türkiye’den çekilen BP’de işler tersine döndü

2024’ün sonlarında Türkiye’den çekilme kararı alan British Petrol’de işler yolunda gitmiyor. 111 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’deki tüm istasyonlarını Petrol Ofisi’ne devreden BP’de 2025 yılının ilk üç ayında borçlarının artacağını ve gaz üretim seviyelerinin düşeceğini öngörüyor. Petrol devinin net borcunun, 2024 sonunda 23 milyar dolar düzeyindeyken, 2025’in ilk çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar daha yüksek olması öngörülüyor.

Kayseri’de Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Kayseri’de zirai don nedeniyle meyve ağaçları büyük zarar gördü, çiftçiler yardım bekliyor.

Kaz Yumurtası Talebi Artıyor

Kastamonu’da kaz yumurtası talebi, sağlıklı beslenme nedeniyle çiftçilere gelir sağlıyor.

FGM Yapı yeni projelerinde de krediye değil güvene dayalı satış modeline devam edecek

FGM Yapı, müşteri dostu finansman modelini yeni projelerinde de sürdürme kararı aldı. Şirket yetkilileri klasik kredi modellerine alternatif oluşturan bu satış politikasının arkasında yatan temel felsefenin “insan odaklılık” olduğunu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir