Türkiye’de geliştirilen bu kartı kullananların sayısı 50 milyona ulaştı

TROY Logolu Kart İşlemleri 2024’te 2,1 Trilyon Lirayı Aştı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Türkiye’nin Ödeme Yöntemi (TROY) logolu kartlarla 2024 yılında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, TROY logolu kartlarla gerçekleştirilen işlemlerin tutarı bir önceki yıla göre 6 kat artarak 2,1 trilyon lirayı aştı.

50 Milyona Ulaşan TROY Kart Sayısı

TROY’un pazar payı, geçen yıla göre 8 puanlık artışla yüzde 18,3’e yükseldi. Aynı zamanda TROY logolu kart sayısı da önceki yıla göre yüzde 100 artarak 50 milyona ulaştı.

BKM Genel Müdürü Ozan Deniz’in açıklamalarına göre, TROY’un büyümesi sektör için stratejik bir öneme sahip. Deniz, TROY’un yaygınlaşması için gelecek yıllarda da çalışmaların hız kazanarak devam edeceğini belirtti.

TROY’un Yaygın Kullanımı Hedefleniyor

Ozan Deniz, TROY’un büyüme hedeflerini vurgulayarak, kartların Türkiye’deki tüm ticaret noktalarında ve e-ticaret platformlarında yaygın olarak kullanılmasını sağladıklarını ifade etti. Ayrıca Deniz, şehir içi ulaşımda TROY’un kullanımını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, gelecek hedeflerini şu şekilde açıkladı:

  • Akıllı telefonlar aracılığıyla temassız ödeme ve giyilebilir temassız ödeme teknolojileri gibi yeni uygulamalarla TROY’un büyümesine katkı sağlanacak.
  • Ulusal ve uluslararası alanda TROY’un geçerliliğini artırmaya yönelik işbirliklerine ağırlık verilecek ve önemli gelişmeler paylaşılacak.
  • 2025 hedefi, her kullanıcının en az bir TROY kartına sahip olmasını ve TROY’un kullanımının öncelikli hale gelmesini sağlamak.
  • 2025’te TROY’un pazar payının yüzde 30’a ulaşması hedefleniyor ve bu başarıda vatandaşların destek ve ilgisi büyük önem taşıyor.
  • Sektör paydaşlarıyla işbirliği içinde ve güçlü kamu desteğiyle TROY’un lider konuma yükselmesine inanılıyor.

Related Posts

TL’nin getirisi arttı: 1 milyon TL, 500 bin, TL 250 bin TL ne kadar kazandırır?

Yatırımcılar ya da birikimi olanlar paralarını ne şekilde değerlendireceklerini araştırıyorlar. Türk Lirası’nda, “Yatırım için en doğru araç hangisi?” diye düşünenlerin dikkatini çekecek bir değerlenme yaşandı.

Ozan Bingöl yazdı: Çiftçiyi zirai don değil, devlet vurdu: 1,2 trilyon liralık alacak!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2006-2024 dönemi için tarım kesimi devletten 1,2 trilyon lira alacaklı olduğunu yazdı. Bingöl, “2024 yılında bütçeden faiz için yapılan ödeme toplamı; 1 trilyon 270 milyar lira iken aynı bütçeden yapılan tarımsal destek ödemelerinin toplamı sadece 91,5 milyar liradır.” değerlendirmesini yaptı.

111 yıl sonra Türkiye’den çekilen BP’de işler tersine döndü

2024’ün sonlarında Türkiye’den çekilme kararı alan British Petrol’de işler yolunda gitmiyor. 111 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’deki tüm istasyonlarını Petrol Ofisi’ne devreden BP’de 2025 yılının ilk üç ayında borçlarının artacağını ve gaz üretim seviyelerinin düşeceğini öngörüyor. Petrol devinin net borcunun, 2024 sonunda 23 milyar dolar düzeyindeyken, 2025’in ilk çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar daha yüksek olması öngörülüyor.

Kayseri’de Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Kayseri’de zirai don nedeniyle meyve ağaçları büyük zarar gördü, çiftçiler yardım bekliyor.

Kaz Yumurtası Talebi Artıyor

Kastamonu’da kaz yumurtası talebi, sağlıklı beslenme nedeniyle çiftçilere gelir sağlıyor.

FGM Yapı yeni projelerinde de krediye değil güvene dayalı satış modeline devam edecek

FGM Yapı, müşteri dostu finansman modelini yeni projelerinde de sürdürme kararı aldı. Şirket yetkilileri klasik kredi modellerine alternatif oluşturan bu satış politikasının arkasında yatan temel felsefenin “insan odaklılık” olduğunu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir