Samsun TSO’dan İhracatta Yeni Hedefler

“`html

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Yeni Yıl Hedefleri

Ocak ayındaki meclis oturumunda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye” vizyonuyla, Samsun etrafında belirlenen hedeflere ulaşmak için paydaşlarla sürekli iletişim ve işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti.

Samsun TSO Meclisi, 2025’in ilk meclis toplantısını Meclis Başkanı Haluk Akyüz’ün liderliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda, 2024 yılına ait yönetim kurulu faaliyet raporu ve mali bilanço oy birliğiyle onaylandı. Başkan Murzioğlu, 2024 yılında yürütülen faaliyetler hakkında meclisi bilgilendirdi.

İhracat Stratejisi Ön Planda

Murzioğlu, konuşmasına Bolu’daki yangında hayatını kaybedenler için rahmet dileyerek başladı. Başkan, Samsun TSO olarak yürütülen stratejik plan çerçevesindeki üç ana hedeften birinin ihracat olduğunu vurguladı. Dış ticaretin sürdürülebilir şekilde artışı için çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini dile getiren Murzioğlu, “TOBB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ve Orta Karadeniz Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi aracılığıyla üyelerimize pazar araştırmaları ve potansiyel alıcılar konusunda destek sunmaktayız. İhracat için 51 firmaya ücretsiz danışmanlık verdik. 2024 yılında, medos sistemi üzerinden 40 bin 163 belge onayı gerçekleştirdik,” şeklinde konuştu.

İhracat Rakamlarında Önemli Artış

Murzioğlu, 2024 yılında 31 ilde 1 milyar doların üzerinde ihracat yapıldığına dikkat çekerek, “Samsun, 1 milyar 652 bin dolarlık ihracatıyla listeye girdi. 174 ülke ve 7 serbest bölgeye yapılan ihracatımızda, en büyük ortaklarımız arasında Rusya, ABD, Hollanda, Almanya ve Özbekistan yer alıyor,” dedi. Yıl boyunca 89 ürün çeşidi ile 124 sanayi standardına uygun ürün ihracatı gerçekleştirdiklerini belirten başkan, dijital dönüşümün de önemli bir adım olduğunu vurguladı. E-ticaret konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla iki büyük etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

KOSGEB ve Odalar İş Birliğiyle Proje

Murzioğlu, Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz Konsorsiyumu Projesi hakkında bilgi vererek, “2025-2028 döneminde 954 bin 650 euro hibe almayı başardık. Bu proje, Zonguldak’tan Artvin’e kadar uzanarak, KOBİ’lerimizin uluslararası pazarlara açılmalarına yardımcı olacak,” dedi. Proje kapsamında dijitalleşme ve sürdürülebilirlik eğitimleri düzenleneceği bilgisini paylaştı.

Üye Sayısında Artış

Murzioğlu, 2024 yılı boyunca 1,246 yeni üye kaydı yapılırken, 399 firmanın kaydının kapandığını belirtti. “Faal üye sayımız 9,800’e ulaştı,” diyen Murzioğlu, çeşitli hizmetlerle üyelerine destek verdiklerini kaydetti. “Yerli Malı Belgeleri, Kapasite Raporları gibi belgeleri düzenleyerek, birçok hizmet sunuyoruz. 2026-2029 için yeni bir stratejik plan hazırlayacağız,” dedi.

Faaliyet Raporu İbra Edildi

Murzioğlu’nun ardından, Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Fahri Eldemir, 2024’ün kesin gelir-gider bütçesi hakkında bir sunum yaptı. Meclis, 2024 yılındaki faaliyet raporunu ve bütçeyi oy birliğiyle kabul etti. Başkan Murzioğlu, meclis üyelerine destekleri için teşekkür ederek, toplantıyı sonlandırdı.

– SAMSUN

“`

Related Posts

TL’nin getirisi arttı: 1 milyon TL, 500 bin, TL 250 bin TL ne kadar kazandırır?

Yatırımcılar ya da birikimi olanlar paralarını ne şekilde değerlendireceklerini araştırıyorlar. Türk Lirası’nda, “Yatırım için en doğru araç hangisi?” diye düşünenlerin dikkatini çekecek bir değerlenme yaşandı.

Ozan Bingöl yazdı: Çiftçiyi zirai don değil, devlet vurdu: 1,2 trilyon liralık alacak!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2006-2024 dönemi için tarım kesimi devletten 1,2 trilyon lira alacaklı olduğunu yazdı. Bingöl, “2024 yılında bütçeden faiz için yapılan ödeme toplamı; 1 trilyon 270 milyar lira iken aynı bütçeden yapılan tarımsal destek ödemelerinin toplamı sadece 91,5 milyar liradır.” değerlendirmesini yaptı.

111 yıl sonra Türkiye’den çekilen BP’de işler tersine döndü

2024’ün sonlarında Türkiye’den çekilme kararı alan British Petrol’de işler yolunda gitmiyor. 111 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’deki tüm istasyonlarını Petrol Ofisi’ne devreden BP’de 2025 yılının ilk üç ayında borçlarının artacağını ve gaz üretim seviyelerinin düşeceğini öngörüyor. Petrol devinin net borcunun, 2024 sonunda 23 milyar dolar düzeyindeyken, 2025’in ilk çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar daha yüksek olması öngörülüyor.

Kayseri’de Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Kayseri’de zirai don nedeniyle meyve ağaçları büyük zarar gördü, çiftçiler yardım bekliyor.

Kaz Yumurtası Talebi Artıyor

Kastamonu’da kaz yumurtası talebi, sağlıklı beslenme nedeniyle çiftçilere gelir sağlıyor.

FGM Yapı yeni projelerinde de krediye değil güvene dayalı satış modeline devam edecek

FGM Yapı, müşteri dostu finansman modelini yeni projelerinde de sürdürme kararı aldı. Şirket yetkilileri klasik kredi modellerine alternatif oluşturan bu satış politikasının arkasında yatan temel felsefenin “insan odaklılık” olduğunu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir