Melikgazi’de Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı

Melikgazi Belediyesi Zabıta ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde vatandaşların daha sağlıklı ve standartlara uygun gıda tüketmelerini sağlamak için denetimlerini sıklaştırarak ilçede bulunan büyük marketler, pazar yerleri ve pastane, fırın gibi iş yerlerini denetledi.

Denetim çalışmalarının düzenli aralıklarla tekrarlanacağını ve tüm işletmelerin gereken özeni göstermesinin kamu sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; “Vatandaşlarımızın sağlıklı bir Ramazan Ayı geçirmesi için Melikgazi Belediyesi Zabıta ekiplerimiz olarak gıda ve hijyen denetimi gerçekleştirdiler. Denetimlerimiz özellikle Ramazan ayı gibi yoğun dönemlerde toplum sağlığı ve gıda güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Yıl boyunca sürdürdüğümüz denetimlerimizi Ramazan ayı öncesinde sıklaştırdık, ramazan boyunca da sürdüreceğiz. Denetimler kapsamında, işletmelerdeki hijyen şartları, ürünlerin fiyatlarının fahiş olup olmadığı, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığı, son kullanma tarihleri ve fiyatlandırmalar detaylı şekilde incelendi. Fahiş fiyat uygulamaları, eksik gramaj ve raf-kasa fiyat farklılıklarına karşı titiz bir çalışma yürütüldü. Esnaflarımız, gerekli hususlara gereken önemi vermeye devam etmeliler. Halk sağlığını koruyacak ve fırsatçılara asla izin vermeyeceğiz” dedi. Denetimlerde ayrıca fırın ve lokantaların baca yeterlilik belgeleri kontrol edilerek, baca raporları, yağlı kanal, baca temizleme ve denetim yönetmeliğine istinaden denetimi de yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca uygunluk belgesi verilen firmalar tarafından baca temizliği ve bakımının yapılmasının zorunlu olduğu da hatırlatıldı.

Özellikle uyulması gereken genel hijyen kurallarını esnaflara titizlikle anlatan Zabıta ekipleri, denetimlerin aralıksız bir şekilde gerçekleşeceğini de belirterek, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları belediyeye bildirmeleri çağrısında bulundular. – KAYSERİ

Related Posts

TL’nin getirisi arttı: 1 milyon TL, 500 bin, TL 250 bin TL ne kadar kazandırır?

Yatırımcılar ya da birikimi olanlar paralarını ne şekilde değerlendireceklerini araştırıyorlar. Türk Lirası’nda, “Yatırım için en doğru araç hangisi?” diye düşünenlerin dikkatini çekecek bir değerlenme yaşandı.

Ozan Bingöl yazdı: Çiftçiyi zirai don değil, devlet vurdu: 1,2 trilyon liralık alacak!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2006-2024 dönemi için tarım kesimi devletten 1,2 trilyon lira alacaklı olduğunu yazdı. Bingöl, “2024 yılında bütçeden faiz için yapılan ödeme toplamı; 1 trilyon 270 milyar lira iken aynı bütçeden yapılan tarımsal destek ödemelerinin toplamı sadece 91,5 milyar liradır.” değerlendirmesini yaptı.

111 yıl sonra Türkiye’den çekilen BP’de işler tersine döndü

2024’ün sonlarında Türkiye’den çekilme kararı alan British Petrol’de işler yolunda gitmiyor. 111 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’deki tüm istasyonlarını Petrol Ofisi’ne devreden BP’de 2025 yılının ilk üç ayında borçlarının artacağını ve gaz üretim seviyelerinin düşeceğini öngörüyor. Petrol devinin net borcunun, 2024 sonunda 23 milyar dolar düzeyindeyken, 2025’in ilk çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar daha yüksek olması öngörülüyor.

Kayseri’de Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Kayseri’de zirai don nedeniyle meyve ağaçları büyük zarar gördü, çiftçiler yardım bekliyor.

Kaz Yumurtası Talebi Artıyor

Kastamonu’da kaz yumurtası talebi, sağlıklı beslenme nedeniyle çiftçilere gelir sağlıyor.

FGM Yapı yeni projelerinde de krediye değil güvene dayalı satış modeline devam edecek

FGM Yapı, müşteri dostu finansman modelini yeni projelerinde de sürdürme kararı aldı. Şirket yetkilileri klasik kredi modellerine alternatif oluşturan bu satış politikasının arkasında yatan temel felsefenin “insan odaklılık” olduğunu belirtiliyor.