Gözünüzdeki kırmızılıklar için doktora gidin! Görme kaybına yol açabilir

Kırmızı veya pembe göz

Kırmızı gözün tanımlayıcı bir deyim olduğunu ve bir tanı olmadığını söyleyen Prof. Dr. Halit Oğuz, “Kırmızı veya pembe göz durumlarında doğru teşhisin konması, daha kötüye gitmeden müdahale edilmesi, ilgili bölüme yönlendirilmesi gereken zamanın bilinmesi gerekiyor. Göz yüzeyi, retina, uvea gibi gözün pek çok tabakasının; bu tabakaların hastalıkları olan konjonktivit, keratit, üveit, göz tansiyonunun kırmızı göze neden olabiliyor. Göz yüzeyi hastalıklarından kırmızı göze en sık yol açan durumların, göz yüzeyini oluşturan dokular olan göz kapakları, konjonktiva, kornea ve gözyaşı sisteminden kaynaklanıyor” dedi.

Gözdeki kırmızılıkları ciddiye alın

Prof. Halit Oğuz kırmızı göz rahatsızlığı yaşayan hastaların göz doktoruna gitmeden herhangi bir ilaç kullanmamaları ya da tedavi yöntemine başvurmamaları konusunda uyarılarda bulunarak şunları söyledi: “Gözde farklı nedenlerden dolayı kırmızılıklar oluşabilir ve bunların tedavileri farklılıklar gösterebilir. Kırmızı göz tablosu, ani gelişiyor ve giderek artıyorsa bu durum biraz daha fazla önem arz etmektedir. Bu tabloya ağrı eşlik etmesi, durumun ciddiyetinin daha fazla olduğunun bir göstergesidir. Kırmızı göz geliştiğinde, olabildiğince hızlı bir şekilde bir göz doktoru tarafından değerlendirilmeniz ve uygun tedaviyi almanız gereklidir.”

Romatizmal, hormonal ve dermatolojik hastalıklara neden olabilir

“Kırmızı göz ile başlayan pek çok tablo görme ve hatta göz kaybı ile sonuçlanabilen durumların öncüsü olabilmektedir” diyen Prof. Halit Oğuz, sözlerine şöyle devam etti: “Hatta kırmızı göz ile başvuran pek çok hastada romatizmal, hormonal ve dermatolojik hastalıklar başta olmak üzere başka hastalıklara da tanı konabilmektedir. Kırmızı göz hafife alınmaması gereken bir durumdur. Göz doktoruna muayene olmak yerine uygun olmayan bir ilaç kullanmak durumunuzda yarar sağlamadığı gibi ciddi sonuçlar doğurabilir.”

Related Posts

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

CHP’den aile hekimliği uygulamasına tepki: Hastanın gitmediği muayenenin bedeli hekime kesiliyor

CHP’den aile hekimliği uygulamasına tepki: Hastanın gitmediği muayenenin bedeli hekime kesiliyor

Keneler birden fazla virüsü insana bulaştırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Üner Kayabaş; kenenin dünya çapında 900 türü olduğunu ve 30 türün insana hastalık bulaştırdığını söyleyerek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü de dahil birçok virüsü de bulaştırabiliyor dedi.

Geçmeyen şişlikler masum değil: İlk belirtilere dikkat!

Boyun, koltuk altı veya kasıkta geçmeyen ağrısız şişlikler lenfoma belirtisi olabilir. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, lenfomanın belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında önemli bilgiler verdi.

Van’da Tiroid Ameliyatında Teknoloji ile Başarı Sağlandı

Van’da tiroid ameliyatındaki risk teknolojiyle aşıldı Van’da başarılı ameliyatla 49 yaşındaki kadının ses telleri zarar görmedi VAN – Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir tiroid ameliyatında, gelişmiş cerrahi …

Futbol maçı sırasında kafası omurgasından ayrıldı

Megan King adlı kadının hikayesi, modern tıbbın başarılarını gösteren olağanüstü bir örnek. 2005 yılında, henüz 16 yaşındayken bir futbol maçında yere düşen King, farkında olmadan çok ciddi bir yaralanma yaşadı. Bu düşüş sonucunda, kafatası ile …