Dünya devi Türk şirketini sattı

IBM, Türkiye’deki Varlığını Destek Bilgisayar’a Sattı

IBM, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olarak Türkiye’deki en önemli varlığını elden çıkardı. 2002 yılında kurulan hizmet teknolojisi şirketi Seri’yi Destek Bilgisayar’a sattı. Resmi sürecin tamamlanmasının ardından Destek Bilgisayar, Seri Bilgi Teknolojileri’nin yüzde 100 hissesini devralmış olacak.

Türkiye’deki Seri Bilgi’nin yüzde 100 hissedarı olan IBM’in kökeni 1880 yılına kadar uzanıyor. International Business Machines adının altında önemli patentlerle başlayan serüven, Julius E. Pitrap’ın 1885 yılında hesaplama ölçeğinin patentini almasıyla ve Alexander Dey’in 1888’de kadranlı kaydediciyi icat etmesiyle devam etti.

Dünya’dan Kerim Ülker’in haberine göre, Herman Hollerith Elektrikli Tablolama Makinesi’nin patentiyle uğraşırken, Willard Bundy 1889’da işçilerin geliş ve gidiş saatlerini bir zaman saati icat etmek amacıyla bir araç geliştirdi.

16 Haziran 1911’de dört şirket, New York eyaletinde Charles Ranlett Flint tarafından Endicott, New York merkezli Kayıt Şirketi Computing-Tabulating’de birleştirildi. Bu birleşme, günümüzdeki adını alarak dünyanın en büyük teknoloji devi IBM’in de doğuşunu simgeliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde merkezi bulunan IBM, 175’ten fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 2023 yılı verilerine göre 282 binden fazla çalışanı olan şirketin geliri 62 milyar doları bulunuyor. IBM’in varlıkları ise 135 milyar doların üzerinde. Destek tarafından satın alınan Seri Bilgi Teknolojileri şirketi, IBM’in Türkiye’deki en önemli varlıklarından birini bünyesine dahil etmiş oldu.

Related Posts

TL’nin getirisi arttı: 1 milyon TL, 500 bin, TL 250 bin TL ne kadar kazandırır?

Yatırımcılar ya da birikimi olanlar paralarını ne şekilde değerlendireceklerini araştırıyorlar. Türk Lirası’nda, “Yatırım için en doğru araç hangisi?” diye düşünenlerin dikkatini çekecek bir değerlenme yaşandı.

Ozan Bingöl yazdı: Çiftçiyi zirai don değil, devlet vurdu: 1,2 trilyon liralık alacak!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2006-2024 dönemi için tarım kesimi devletten 1,2 trilyon lira alacaklı olduğunu yazdı. Bingöl, “2024 yılında bütçeden faiz için yapılan ödeme toplamı; 1 trilyon 270 milyar lira iken aynı bütçeden yapılan tarımsal destek ödemelerinin toplamı sadece 91,5 milyar liradır.” değerlendirmesini yaptı.

111 yıl sonra Türkiye’den çekilen BP’de işler tersine döndü

2024’ün sonlarında Türkiye’den çekilme kararı alan British Petrol’de işler yolunda gitmiyor. 111 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’deki tüm istasyonlarını Petrol Ofisi’ne devreden BP’de 2025 yılının ilk üç ayında borçlarının artacağını ve gaz üretim seviyelerinin düşeceğini öngörüyor. Petrol devinin net borcunun, 2024 sonunda 23 milyar dolar düzeyindeyken, 2025’in ilk çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar daha yüksek olması öngörülüyor.

Kayseri’de Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Kayseri’de zirai don nedeniyle meyve ağaçları büyük zarar gördü, çiftçiler yardım bekliyor.

Kaz Yumurtası Talebi Artıyor

Kastamonu’da kaz yumurtası talebi, sağlıklı beslenme nedeniyle çiftçilere gelir sağlıyor.

FGM Yapı yeni projelerinde de krediye değil güvene dayalı satış modeline devam edecek

FGM Yapı, müşteri dostu finansman modelini yeni projelerinde de sürdürme kararı aldı. Şirket yetkilileri klasik kredi modellerine alternatif oluşturan bu satış politikasının arkasında yatan temel felsefenin “insan odaklılık” olduğunu belirtiliyor.