Çiçek Sektörü Japonya Pazarına Açılmayı Hedefliyor

Çiçek Sektörü, Japonya’ya İhracatı Artırmayı Hedefliyor

Geçtiğimiz yıl 141 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren çiçek sektörü, Japonya pazarına girmeyi planlıyor. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, sektörün kesme çiçek, iç ve dış mekan bitkileri, çiçek soğanları, fide, fidan, çelenk ve yosun gruplarında önemli miktarda ihracat yaptığını belirtti.

Yılmaz, 80 ülkeye 141 milyon dolarlık ihracat yapıldığını ve 2025 hedeflerinin 150 milyon dolar olduğunu dile getirdi. Peyzaj amaçlı meyve fidanlarının yurt dışına gönderilmesinde yaşanan sorunları çözmekte ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Hedeflerine ilişkin umutlu olduklarını belirten Yılmaz, peyzaj amaçlı meyve fidanları konusundaki gelişmelerin ihracatı artıracağını vurgulayarak, “Bu yıl 150 milyon dolarlık ihracatı aşmayı hedefliyoruz. Japonya pazarı için her şey hazır, tek sorun kargo ücreti” dedi.

Alternatif pazarlar arayışında olduklarını vurgulayan Yılmaz, özellikle Japonya pazarına girmeyi hedeflediklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Japonya’nın çiçek ithalatında önemli bir pazar olduğunu belirten Yılmaz, “Japonya’ya 2 ay önce UR-GE projesi gerçekleştirdik ve olumlu dönüşler aldık. Bu yıl Japonya’ya çiçek ihraç etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Japonya pazarına açılmaları durumunda yıllık 150 milyon dolarlık ihracatlarını artırabileceklerini dile getiren Yılmaz, sektörün geleceği için umutlu olduğunu kaydetti.

Related Posts

TL’nin getirisi arttı: 1 milyon TL, 500 bin, TL 250 bin TL ne kadar kazandırır?

Yatırımcılar ya da birikimi olanlar paralarını ne şekilde değerlendireceklerini araştırıyorlar. Türk Lirası’nda, “Yatırım için en doğru araç hangisi?” diye düşünenlerin dikkatini çekecek bir değerlenme yaşandı.

Ozan Bingöl yazdı: Çiftçiyi zirai don değil, devlet vurdu: 1,2 trilyon liralık alacak!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2006-2024 dönemi için tarım kesimi devletten 1,2 trilyon lira alacaklı olduğunu yazdı. Bingöl, “2024 yılında bütçeden faiz için yapılan ödeme toplamı; 1 trilyon 270 milyar lira iken aynı bütçeden yapılan tarımsal destek ödemelerinin toplamı sadece 91,5 milyar liradır.” değerlendirmesini yaptı.

111 yıl sonra Türkiye’den çekilen BP’de işler tersine döndü

2024’ün sonlarında Türkiye’den çekilme kararı alan British Petrol’de işler yolunda gitmiyor. 111 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’deki tüm istasyonlarını Petrol Ofisi’ne devreden BP’de 2025 yılının ilk üç ayında borçlarının artacağını ve gaz üretim seviyelerinin düşeceğini öngörüyor. Petrol devinin net borcunun, 2024 sonunda 23 milyar dolar düzeyindeyken, 2025’in ilk çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar daha yüksek olması öngörülüyor.

Kayseri’de Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Kayseri’de zirai don nedeniyle meyve ağaçları büyük zarar gördü, çiftçiler yardım bekliyor.

Kaz Yumurtası Talebi Artıyor

Kastamonu’da kaz yumurtası talebi, sağlıklı beslenme nedeniyle çiftçilere gelir sağlıyor.

FGM Yapı yeni projelerinde de krediye değil güvene dayalı satış modeline devam edecek

FGM Yapı, müşteri dostu finansman modelini yeni projelerinde de sürdürme kararı aldı. Şirket yetkilileri klasik kredi modellerine alternatif oluşturan bu satış politikasının arkasında yatan temel felsefenin “insan odaklılık” olduğunu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir