Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 81 ilin bitki rehberini hazırlıyor

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen “Kent Peyzajında Kullanılabilecek Doğal Bitki Rehberi Projesi” ile Türkiye’nin dört bir yanındaki yerel bitki örtüleri incelenirken, iklim ve ekolojik özelliklere göre illerin bitki varlığı kayıt altına alınıyor.

Bu kapsamda şehirlerde yeşil alanların tasarımında yöreye uygun ve iklim değişikliğine dayanıklı doğal bitki türlerinin tercih edilmesine ilişkin 81 ilde çalışma yürütülüyor.

İlk etapta İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin bitki rehberi oluşturulurken, bu yıl içinde 5 coğrafi bölgenin daha tamamlanması planlanıyor.

Öncelikle belediyelerin kullanımına sunulacak rehber sayesinde 12 binin üzerinde bitki taksonuna ve 3 binden fazla endemik bitki türüne sahip olan Türkiye’nin doğal bitki örtüsüne göre yeşillendirilmesi için adım atılacak.

Çalışmayla kent peyzajı uygulamalarında şehirlerin iklimine ve doğal bitki türüne uygun yeşillendirme çalışmalarının hayata geçirilmesi planlanıyor.

– “81 ilimizin bitki rehberini hazırlıyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Çok detaylı bir çalışmayla 81 ilimizin bitki rehberini hazırlıyoruz. Cennet ülkemizin dört bir yanındaki yerel bitki örtülerini iklim ve ekolojik özelliklerine göre kayıt altına alacağız. Böylece Türkiye’nin doğal bitki örtüsüne göre yeşillendirilmesi için çok önemli bir adım atmış olacağız.”

– “Az su tüketen bitkiler olmasını arzuluyoruz”

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Kasım Yenigün de rehberle iklim değişikliği, çölleşme ve erozyonla mücadele kapsamında önemli adımın atılacağını belirtti.

Kırsal alanlarda ağaçlandırma yaptıklarını, şehirlerde ise peyzaj uygulamalarını gerçekleştirdiklerini bildiren Yenigün, “Yapılan bu peyzaj uygulamalarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve bitkilerin uzun ömürlü olması için aynı zamanda iklime uyumlu, kurakçıl, az su tüketen bitkiler olmasını arzuluyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Narin Güran Cinayeti Davası Başladı

Diyarbakır’da Narin Güran cinayetiyle ilgili 12 sanık adliyeye getirildi, dava süreci devam ediyor.

Terörist Mazlum Abdi: Türkiye bize karşı söylemini yumuşattı

PKK’lı terörist Abdi, Al Monitör gazetesine açıklama yaptı. “Türkiye, SDG kontrolündeki bölgeler hakkında yaptığı açıklamalarda daha ılımlı bir dil kullanıyor” iddiasını ileri sürdü.

Silivri’ye gece yarısı operasyonu: İBB tutukluları çevre illere götürülüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamındaki bazı tutuklular, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nden çevre illere naklediliyor. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Ne kadar dağıtırsan o kadar iyi’ diye talimat var anlaşılan” dedi.

Çocuk bayramında kahve festivali yapılacak

Batman Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Vali Ekrem Canalp, ‘kahve ve çikolata’
festivali düzenleme kararı aldı. Bir haftalık etkinliğin bitiş tarihini ulusal bayrama denk getirdi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, İstanbul’daki kutlamalar için yarın vali ile görüşecek: 1 Mayıs’ta ‘demokrasi’ vurgusu

İstanbul’da 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanabilmesi için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yarın İstanbul Valisi ile görüşecek. Bu yılki 1 Mayıs kutlamalarında “demokrasi” vurgusu da öne çıkacak.

Moto kuryelik ‘tehlikeli meslekler’ sınıfına alındı

Trafikte tehlikeli çalışma koşulları nedeniyle her an ölüm riskiyle karşı karşıya kalan moto kuryeler, uzun süredir çalışma koşullarına ilişkin düzenlemeler talep ediyordu. Kurye Hakları Derneği, dün yapılan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonu …