Bursagaz ve Kayserigaz AKSA Enerji çatısında

BURSA (İGFA) – Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı ve entegre endüstri grubu olan SOCAR Türkiye, Bursagaz ve Kayserigaz doğal gaz dağıtım şirketlerinin satış sürecini başarıyla tamamladı.

Bursagaz ve Kayserigaz, artık AKSA Enerji çatısı altında hizmet verecekler.

2019 yılından bu yana SOCAR Türkiye’ye bağlı olan Bursagaz ve Kayserigaz, yaklaşık 2 milyon BBS abonesine doğal gaz dağıtım hizmeti sunmaktadır. Bursagaz, 1,2 milyon BBS abonesi ve 7 binden fazla kilometrelik şebeke uzunluğu ile Türkiye’nin dördüncü büyük doğal gaz dağıtım şirketi konumundadır. Kayserigaz ise 700 bin BBS aboneye ulaşarak 7 binden fazla kilometrelik şebeke uzunluğuna sahiptir.

Bursagaz ve Kayserigaz, SOCAR Türkiye bünyesine katıldıkları zamandan beri kalite, inovasyon ve müşteri memnuniyeti odaklı yatırımlar yaparak büyük bir ilerleme kaydetmişlerdir.

Bu süre zarfında, her iki şirket de hizmet kalitesini artırmakla kalmayıp, birçok yeni ilçeye doğal gaz erişimi sağlayarak geniş bir altyapı ağı kurmuşlardır.

SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, atıfta bulunarak, “Kayserigaz ve Bursagaz’ı bünyemize kattığımızdan bu yana tüm yerleşim yerlerine doğal gaz ulaştırma taahhüdümüzü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Şirketlerimiz güçlü altyapıları, operasyonel mükemmellikleri ve uzman çalışanlarıyla yatırımcılardan ilgi gördü. Şirketlerimizin satış kararını, SOCAR Türkiye’nin uzun vadeli stratejik hedeflerine uygun olarak değerlendiriyoruz. Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı olarak, yaklaşık 18.5 milyar dolarlık yatırımımızla ülkeye değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Related Posts

TL’nin getirisi arttı: 1 milyon TL, 500 bin, TL 250 bin TL ne kadar kazandırır?

Yatırımcılar ya da birikimi olanlar paralarını ne şekilde değerlendireceklerini araştırıyorlar. Türk Lirası’nda, “Yatırım için en doğru araç hangisi?” diye düşünenlerin dikkatini çekecek bir değerlenme yaşandı.

Ozan Bingöl yazdı: Çiftçiyi zirai don değil, devlet vurdu: 1,2 trilyon liralık alacak!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2006-2024 dönemi için tarım kesimi devletten 1,2 trilyon lira alacaklı olduğunu yazdı. Bingöl, “2024 yılında bütçeden faiz için yapılan ödeme toplamı; 1 trilyon 270 milyar lira iken aynı bütçeden yapılan tarımsal destek ödemelerinin toplamı sadece 91,5 milyar liradır.” değerlendirmesini yaptı.

111 yıl sonra Türkiye’den çekilen BP’de işler tersine döndü

2024’ün sonlarında Türkiye’den çekilme kararı alan British Petrol’de işler yolunda gitmiyor. 111 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’deki tüm istasyonlarını Petrol Ofisi’ne devreden BP’de 2025 yılının ilk üç ayında borçlarının artacağını ve gaz üretim seviyelerinin düşeceğini öngörüyor. Petrol devinin net borcunun, 2024 sonunda 23 milyar dolar düzeyindeyken, 2025’in ilk çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar daha yüksek olması öngörülüyor.

Kayseri’de Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Kayseri’de zirai don nedeniyle meyve ağaçları büyük zarar gördü, çiftçiler yardım bekliyor.

Kaz Yumurtası Talebi Artıyor

Kastamonu’da kaz yumurtası talebi, sağlıklı beslenme nedeniyle çiftçilere gelir sağlıyor.

FGM Yapı yeni projelerinde de krediye değil güvene dayalı satış modeline devam edecek

FGM Yapı, müşteri dostu finansman modelini yeni projelerinde de sürdürme kararı aldı. Şirket yetkilileri klasik kredi modellerine alternatif oluşturan bu satış politikasının arkasında yatan temel felsefenin “insan odaklılık” olduğunu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir