Bayram için ‘taklit’ ve ‘tağşiş’ uyarısı

Gıda Güvenliği Bayramda Önemli!

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çikolata, şeker ve şerbetli tatlılara olan talep artarken, taklit ve tağşiş ürünlerine karşı gıda güvenliği endişesi gündeme geldi. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, bayramlarda geleneksel tatlıların, çikolata ve şeker grubunun yoğun bir şekilde tüketildiğini belirtti.

Şekerli Tatlılarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kırım’a göre, bazı kişiler bu dönemleri fırsat bilerek merdiven altı üretimlerle halkı aldatmaya çalışabiliyor. Şeker yerine nişasta bazlı olan glikoz ve fruktoz şuruplarının kullanılması ise büyük bir risk oluşturuyor. Bu durum vücutta emilimi zorlaştırarak sağlık açısından tehlike yaratabilir. Özellikle çocuklar ve yetişkinlerde fazla miktarda tüketildiğinde risk daha da artmaktadır.

‘Antep Fıstığı’ Konusunda Uyarı

Kırım, tatlı alışverişinin güvenilir kaynaklardan yapılması gerektiğini vurgulayarak, ucuz ve açıkta satılan ürünlerden kaçınılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Antep fıstığı yerine fıstık ya da bezelye gibi taklit ürünlerin kullanıldığı durumlarla da karşılaşılabileceğini söyledi. Alışveriş yaparken ürünlerin TRK kodu ve içindekiler bilgilerine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Aşırı Şeker Tüketimine Dikkat!

Kırım, aşırı şeker tüketimine karşı uyarılarda bulunarak, açıkta satılan şeker ve çikolatalardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda, ambalajsız ve güneş ışığına maruz kalan ürünlerin sağlık açısından risk taşıdığını belirtti. Kakao içeriğinin yüksek olmasına dikkat edilmesinin de önemli olduğunu vurgulayarak, kaliteli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Related Posts

TL’nin getirisi arttı: 1 milyon TL, 500 bin, TL 250 bin TL ne kadar kazandırır?

Yatırımcılar ya da birikimi olanlar paralarını ne şekilde değerlendireceklerini araştırıyorlar. Türk Lirası’nda, “Yatırım için en doğru araç hangisi?” diye düşünenlerin dikkatini çekecek bir değerlenme yaşandı.

Ozan Bingöl yazdı: Çiftçiyi zirai don değil, devlet vurdu: 1,2 trilyon liralık alacak!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2006-2024 dönemi için tarım kesimi devletten 1,2 trilyon lira alacaklı olduğunu yazdı. Bingöl, “2024 yılında bütçeden faiz için yapılan ödeme toplamı; 1 trilyon 270 milyar lira iken aynı bütçeden yapılan tarımsal destek ödemelerinin toplamı sadece 91,5 milyar liradır.” değerlendirmesini yaptı.

111 yıl sonra Türkiye’den çekilen BP’de işler tersine döndü

2024’ün sonlarında Türkiye’den çekilme kararı alan British Petrol’de işler yolunda gitmiyor. 111 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’deki tüm istasyonlarını Petrol Ofisi’ne devreden BP’de 2025 yılının ilk üç ayında borçlarının artacağını ve gaz üretim seviyelerinin düşeceğini öngörüyor. Petrol devinin net borcunun, 2024 sonunda 23 milyar dolar düzeyindeyken, 2025’in ilk çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar daha yüksek olması öngörülüyor.

Kayseri’de Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Kayseri’de zirai don nedeniyle meyve ağaçları büyük zarar gördü, çiftçiler yardım bekliyor.

Kaz Yumurtası Talebi Artıyor

Kastamonu’da kaz yumurtası talebi, sağlıklı beslenme nedeniyle çiftçilere gelir sağlıyor.

FGM Yapı yeni projelerinde de krediye değil güvene dayalı satış modeline devam edecek

FGM Yapı, müşteri dostu finansman modelini yeni projelerinde de sürdürme kararı aldı. Şirket yetkilileri klasik kredi modellerine alternatif oluşturan bu satış politikasının arkasında yatan temel felsefenin “insan odaklılık” olduğunu belirtiliyor.