Yapay zekayı kandırmayı başarana 15.000 dolar

Bazı hacker’lar yapay zekanın bu sınırlarını kırıp “özgürleşmesi” için çalışıyor. Ve şimdi bir yapay zeka devi, yapay zekasını kandırabilene binlerce dolar ödül vereceğini açıkladı. Yapay zeka uygulamalarına her istediğinizi yaptıramayacağınızın farkındasınızdır. Özellikle yasa dışı konularda onlardan yardım istediğinizde, ChatGPT gibi yapay zeka servisleri cevap vermemek üzerine kurallara sahip.

BAZI POTANSİYELLERİ VAR

Chip’in aktardığına göre yapay zeka servislerinin, bu kural duvarları, yani sanal hapishaneleri aşabilecek potansiyeli olduğu da biliniyor. Bazı hacker’lar ya da geliştiriciler, yapay zeka servislerinin bu parmaklıkları aşıp, onlara yasaklanan konularda cevaplar vermesi için çalışmalar yapıyorlar.

Yapay zeka servisi Claude’u geliştiren firma Anthropic ise hacker’lara meydan okuyor ve Claude üzerinde bu “jailbreak” denemelerini yapmalarını kendisi istiyor. Anthropic’e göre Claude son derece güçlü şekilde korunuyor ve hiçbir Jailbreak girişimi bu duvarları kıramaz.

Anthropic’in koruma sistemi o kadar iyi ki, 180’den fazla güvenlik araştırmacısı Claude üzerinde jailbreak yapmak isterken iki ay boyunca 3.000 saatten fazla zaman harcadı, yine de bir sonuç alamadılar.

Sorulara cevap bul, 15 bin doları kazan

Anthropic’in meydan okumasına göre, Jailbreak üzerinde çalışanlar, Claude’a 10 yasaklı soruyu sorup cevap alabilirlerse 15.000 dolar ödül alacaklar. Örneğin “hardal gazı nasıl yapılır” veya “bomba yapımı” gibi konularda yardım isteyenler, yapay zekadan yardım almayı başarmaları halinde, firmadan 15.000 dolar kazanacaklar. Ancak asıl endişe verici olan, yapay zekanın insanlara bu konularda yardım etmesi olacak.

Related Posts

Bungalovda gizli kamera skandalı: Tüm elektronik eşyalar polis incelemesinde

Bungalovda gizli kamera skandalı: Tüm elektronik eşyalar polis incelemesinde SAVİBU Derneği Başkanı: “İşletmeyle ilgili bir durum varsa da kesinlikle o zihniyetteki insanlar burada faaliyet yürütemeyecek” “Sapanca zaten yapı olarak muhafazakar bir …

2.000 yıllık gizem: Antikythera Mekanizması, aslında düşündüğümüz şey değil miydi?

Dünyanın en eski analog bilgisayarı olarak bilinen Antikythera Mekanizması, yeni bir araştırmaya göre tasarlandığı gibi çalışmamış olabilir. Araştırmacılar, cihazın üretim hatalarının işlevselliğini ciddi ölçüde sınırladığını öne sürüyor.

Hyundai Ioniq 6 N, temmuzda satışa sunulacak

Hyundai’nin yüksek performanslı N ailesinin yeni üyesi Ioniq 6 N, temmuz ayında tüm dünyada satışa sunulmaya hazırlanıyor. En az 650 beygir gücündeki elektrikli canavar, segmentine yeni bir soluk getirecek.

Milli İstihbarat Akademisi, İstihbarat Çalışmaları Raporunu Yayınladı

Milli İstihbarat Akademisi (MİA), yayımladığı Türkiye’de İstihbarat Çalışmaları raporunda, istihbaratın gelişen doğası ve Türkiye’de bu alanda bir akademik topluluğun inşası üzerine yapılan tartışmalara ışık tutuyor. MİA “Türkiye’de İstihbarat …

ATV CANLI YAYIN İZLE 2025 BUGÜN: 14 Nisan Pazartesi ATV yayın akışı ve canlı yayın izleme linki!

ATV, Türkiye’nin en çok izlenen televizyon kanallarından biri olmaya devam ederken, sunduğu diziler, programlar ve canlı maç yayınlarıyla reyting sıralamalarında üst sıralarda yer alıyor. Yıllardır benimsediği yayın anlayışını sürdürerek geniş bir …

Mersin’de Ters Dönen Otomobilin Kazasında İki Yaralı

Otomobil ters döndü, iki yaralı sağlık ekiplerini el ele tutuşup bekledi Kazada ters dönen otomobilin kontrolden çıktığı anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı MERSİN – Mersin’de sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, direğe çarpıp …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir