Kronik Yorgunluğun Çaresi İçin Her Gün İçilen Türk Çayına Ufak Bir Ekleme Yaptı: Profesör Saraçoğlu “Halsizliğimi Alıyor” Dedi
Ne kadar dinlenirseniz dinlenin geçmeyen kronik yorgunluğun altından tiroit, demir eksikliği, şeker hastalığı, depresyon gibi nedenler çıkabilir. Hastalığınızla ilgili tedaviyi ise ancak hekiminiz belirlemelidir çünkü halsizlik bir hastalıktan kaynaklıyorsa çözümü için tedaviye başlanması gerekecektir.
Tüm tetkikleriniz yapıldığı halde yorgunluğunuzun herhangi bir nedeni yoksa Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun önerisine kulak vermekte fayda var. Bir çay bardağı Türk çayına karanfil atarak içen ünlü profesör çayı böyle içmenin “halsizliğini aldığını” ifade etti.
KRONİK HALSİZLİK NEDEN OLUR?
Uyku Bozuklukları
Uykusuzluk, uyku apnesi ve diğer uyku bozuklukları, yeterli ve kaliteli uyku alamamanın bir sonucu olarak kronik yorgunluğa neden olabilir.
Stres ve Anksiyete
Sürekli stres altında olmak, zihinsel ve duygusal enerjiyi tüketebilir. Kronik stres ve anksiyete, vücudunuzun sürekli olarak aktif olmasına ve bu da yorgunluğa yol açabilir.
Fiziksel Sağlık Sorunları
Kronik hastalıklar, hormonal dengesizlikler, vitamin ve mineral eksiklikleri gibi fiziksel sağlık sorunları, enerji seviyelerini düşürebilir.
Hareketsiz Yaşam Tarzı
Fiziksel aktivitenin yetersiz olması, enerji düzeylerini azaltabilir. Düzenli egzersiz, vücudun enerji üretimini artırabilir.
Beslenme Alışkanlıkları
Dengesiz beslenme, yetersiz besin alımı veya kötü beslenme alışkanlıkları da enerji düzeylerini etkileyebilir.
Çevresel Faktörler
Çevresel toksinlere maruz kalmak, aşırı gürültü, hava kirliliği gibi faktörler de enerji düzeylerini etkileyebilir.
Mental ve Duygusal Faktörler
Depresyon, travmatik olaylar, duygusal zorluklar da kronik yorgunluğa katkıda bulunabilir.
İlaçlar
Bazı ilaçlar, yan etkileri nedeniyle yorgunluk hissi yaratabilir.