50 yıllık fabrika patron ölünce battı. 619 milyon liraya icradan satılıyor

Türkiye’deki yüksek faiz oranları ve ekonomik sıkıntılar, sadece vatandaşları değil birçok şirketi de olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Geçmiş yıllarda privatize edilen ve AKP’ye yakın olan Yıldızlar SSS Holding tarafından satın alınan Kay Süt de bu zor durumdan nasibini almıştı. 1970’lerden beri süt sektöründe önemli bir rol oynayan Kay Süt, mali zorluklar nedeniyle konkordato ilan etmek zorunda kaldı.

619 MİLYON LİRA DEĞERİNDE

Geçen yıl temmuz ayında satışa çıkarılan Kay Süt fabrikası satılamadı. Balıkesir’deki 34.432,57 m²’lik arazide bulunan fabrikaya bir bilirkişi raporuna göre 619 milyon 786 bin lira değer biçildi.

Temmuz ayında satışa çıkartılan ancak satılamayan şirket, açık artırma ile satışa sunulacak ve teklifler 5-12 Şubat tarihleri arasında değerlendirilecek.

TÜRKİYE’DE KEÇİ SÜTÜNÜN POPÜLERLİĞİ ARTIYOR

Bigadiç’te başladığı süt işletmeciliğini Balıkesir’de büyüten Kemal Ayhan, yem, peynir, besicilik ve akaryakıt işletmeciliği sektörlerine de girdi ve yüzlerce kişiye iş imkanı sağladı. Kemal Ayhan, 90’lı yılların ikinci yarısında özelleştirilen SEK Balikesir Fabrikasını satın alarak Balıkesir ve Türkiye’de adını duyurdu. Kay Süt markasını burada yaratan Ayhan, işletmenin kapasitesini artırarak ürünlerini tüm Türkiye’ye ulaştırdı.

Related Posts

TL’nin getirisi arttı: 1 milyon TL, 500 bin, TL 250 bin TL ne kadar kazandırır?

Yatırımcılar ya da birikimi olanlar paralarını ne şekilde değerlendireceklerini araştırıyorlar. Türk Lirası’nda, “Yatırım için en doğru araç hangisi?” diye düşünenlerin dikkatini çekecek bir değerlenme yaşandı.

Ozan Bingöl yazdı: Çiftçiyi zirai don değil, devlet vurdu: 1,2 trilyon liralık alacak!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2006-2024 dönemi için tarım kesimi devletten 1,2 trilyon lira alacaklı olduğunu yazdı. Bingöl, “2024 yılında bütçeden faiz için yapılan ödeme toplamı; 1 trilyon 270 milyar lira iken aynı bütçeden yapılan tarımsal destek ödemelerinin toplamı sadece 91,5 milyar liradır.” değerlendirmesini yaptı.

111 yıl sonra Türkiye’den çekilen BP’de işler tersine döndü

2024’ün sonlarında Türkiye’den çekilme kararı alan British Petrol’de işler yolunda gitmiyor. 111 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’deki tüm istasyonlarını Petrol Ofisi’ne devreden BP’de 2025 yılının ilk üç ayında borçlarının artacağını ve gaz üretim seviyelerinin düşeceğini öngörüyor. Petrol devinin net borcunun, 2024 sonunda 23 milyar dolar düzeyindeyken, 2025’in ilk çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar daha yüksek olması öngörülüyor.

Kayseri’de Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Kayseri’de zirai don nedeniyle meyve ağaçları büyük zarar gördü, çiftçiler yardım bekliyor.

Kaz Yumurtası Talebi Artıyor

Kastamonu’da kaz yumurtası talebi, sağlıklı beslenme nedeniyle çiftçilere gelir sağlıyor.

FGM Yapı yeni projelerinde de krediye değil güvene dayalı satış modeline devam edecek

FGM Yapı, müşteri dostu finansman modelini yeni projelerinde de sürdürme kararı aldı. Şirket yetkilileri klasik kredi modellerine alternatif oluşturan bu satış politikasının arkasında yatan temel felsefenin “insan odaklılık” olduğunu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir