2 ülke 2 bakan 2 destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Seviyorsan git evlen bence” paylaşımına tepki yağarken, Bakan Mahinur Göktaş’ın, Yunanistan Sosyal Uyum ve Aile Bakanı Sofia Zacharaki ile görüşmesinde iki ülkenin uyguladığı politikalar arasındaki fark ortaya çıktı.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) toplantısı için Paris’e giden Bakan Göktaş, Yunan mevkidaşı Zacharaki ile görüşmesinde ailenin güçlendirilmesi, doğum desteği ve sosyal yardımlar konularını ele aldı. Türkiye ve Yunanistan arasındaki doğum yardımı konusunda ise fark olduğu ortaya çıktı. Yunanistan doğum yardımlarına yılbaşında 400 Euro civarında (14 bin 400 lira) zam yaptı ve 4 bin Euro’ya (144 bin lira) kadar çıkardı. Türkiye’de ise 300-600 liralık miktarlar yılbaşında aylık 5 bin liraya kadar yükseldi.

YANINA YAKLAŞAMADIK

Yunanistan’da ilk çocuk için ailelere 2.400 Euro (86 bin 400 lira), Türkiye’de ise 5 bin lira (140 Euro) veriliyor. Yunanistan 3. çocuk için 4 bin Euro (144 bin lira) öderken, Türkiye’de ise ayda 5 bin lira (140 Euro), yılda 60 bin 480 lira (1.680 Euro) ödeniyor. Türkiye’de yıllardır ilk çocuk için 300 lira, 2. çocuk için 400 lira, 3. çocuk için ise 600 lira ödeniyordu. Bu miktar 13 Ocak 2025’de arttırıldı ancak yine de Yunanistan’ın yanına bile yaklaşamadı.

Bakan Göktaş, Yunan mevkidaşı ile görüşürken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yaptığı “Seviyorsan git evlen bence” paylaşımına sosyal medya kullanıcıları tepki göstermişti.

Aile yapısını güçlendiriyormuş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, Yunanistan Sosyal Uyum ve Aile Bakanı Sofia Zacharaki ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmede, dijital mahremiyet ve demografik çalışmalar, ailenin güçlendirilmesi, kadınlara yönelik politikalar, çocukların korunması, engelli bireylerin topluma tam entegrasyonu, sosyal yardım ve sosyal hizmet alanlarında yürüttüğümüz programları değerlendirdik. 2024-2028 Eylem Planı ile aile yapımızı güçlendiriyoruz” dedi.

Related Posts

TL’nin getirisi arttı: 1 milyon TL, 500 bin, TL 250 bin TL ne kadar kazandırır?

Yatırımcılar ya da birikimi olanlar paralarını ne şekilde değerlendireceklerini araştırıyorlar. Türk Lirası’nda, “Yatırım için en doğru araç hangisi?” diye düşünenlerin dikkatini çekecek bir değerlenme yaşandı.

Ozan Bingöl yazdı: Çiftçiyi zirai don değil, devlet vurdu: 1,2 trilyon liralık alacak!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2006-2024 dönemi için tarım kesimi devletten 1,2 trilyon lira alacaklı olduğunu yazdı. Bingöl, “2024 yılında bütçeden faiz için yapılan ödeme toplamı; 1 trilyon 270 milyar lira iken aynı bütçeden yapılan tarımsal destek ödemelerinin toplamı sadece 91,5 milyar liradır.” değerlendirmesini yaptı.

111 yıl sonra Türkiye’den çekilen BP’de işler tersine döndü

2024’ün sonlarında Türkiye’den çekilme kararı alan British Petrol’de işler yolunda gitmiyor. 111 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’deki tüm istasyonlarını Petrol Ofisi’ne devreden BP’de 2025 yılının ilk üç ayında borçlarının artacağını ve gaz üretim seviyelerinin düşeceğini öngörüyor. Petrol devinin net borcunun, 2024 sonunda 23 milyar dolar düzeyindeyken, 2025’in ilk çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar daha yüksek olması öngörülüyor.

Kayseri’de Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Kayseri’de zirai don nedeniyle meyve ağaçları büyük zarar gördü, çiftçiler yardım bekliyor.

Kaz Yumurtası Talebi Artıyor

Kastamonu’da kaz yumurtası talebi, sağlıklı beslenme nedeniyle çiftçilere gelir sağlıyor.

FGM Yapı yeni projelerinde de krediye değil güvene dayalı satış modeline devam edecek

FGM Yapı, müşteri dostu finansman modelini yeni projelerinde de sürdürme kararı aldı. Şirket yetkilileri klasik kredi modellerine alternatif oluşturan bu satış politikasının arkasında yatan temel felsefenin “insan odaklılık” olduğunu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir